Catalogus

Contrastmiddelgebruik op de CT


In deze cursus leer je welke contrastmiddelen gebruikt worden op de CT, waar je op moet letten bij de toediening van contrast, welke allergische reacties voor kunnen komen. De aankleuring van verschillende organen komt aan bod, en wat dat betekent voor de timing van de scan. Ten slotte wordt de veiligheid besproken aan de hand van de VMS-zorg thema's. De cursus wordt afgesloten met een toets. Wanneer hier een voldoende voor wordt gehaald, ontvangt de deelnemer een certificaat.
EUR 79,95
Bestellen

CT quiz demo [1]


De CT quiz is ontwikkeld om de basiskennis met betrekking tot de CT te testen. Hij kan ingezet worden om het beginniveau van een laborant(engroep) te bepalen, of bij een vervanging om de basiskennis weer op te frissen. Deze demo geeft een indruk van de volledige CT quiz die 50 vragen telt.
DEMO
Aanmelden

CTA


CT-anatomie en pathologie van alle bloedvaten in het lichaam, met uitzondering van het hart. Scanprotocollen en contrastprotocollen per indicatie. CT beeldherkenning.
EUR 197,00
Bestellen

Demo CT contrastmiddelen


De modaliteit CT kent vereweg het meeste contrastgebruik op de afdeling medische beeldvorming. Deze demo bevat delen van de volledige module, zodat een goede indruk wordt verkregen van de inhoud en het E-learning platform. De module is ontwikkeld voor alle MBB-ers die op de CT werken, ook op nucleaire geneeskunde en radiotherapie.
DEMO
Aanmelden

Demo CTA


Dit is een voorproefje van de e-learning CT angiografie. De complete e-learning bevat CT-anatomie en pathologie van alle bloedvaten, behalve het hart. Scanprotocollen en contrastprotocollen worden ook behandeld.
DEMO
Aanmelden

Dosis bij CT


Na het volgen van deze training ben je in staat om: Scan-en reconstructieparameters te benoemen die invloed hebben op de dosis, de stappen in de dosisberekening uit te leggen, uitleg te geven over de AEC, iteratieve reconstructie, wisselwerkingsprocessen en DRN, en vertellen waarom kinderen specifiek aandacht verdienen.
EUR 97,00
Bestellen

Post-HBO MsCT


In deze opleiding begin je bij de basics van CT; van slice-to-slice, naar helical en multislice. Scanparameters, reconstructieparameters, dosis, contrastmiddelgebruik, applicatie, protocoloptimalisatie, kinderprotocollen. Opdrachten worden beoordeeld door deskundigen uit het vakgebied CT. Eén keer per twee weken is er een online contactmoment met een docent.
EUR 1.450,00
Bestellen